Edició
2023 / 24

Resum

En el marc del Festival CLAM de 2023 dins el cicle “Les altres Alcarràs” es va realitzar la primera jornada de participació en el projecte, on a traves de la projecció “Derzu Ursala” d’Akira Kurosawa es va abordar el tema de l’envelliment en entorn rural. Pel debat i contextualització dels aspectes rellevants de la pel·lícula als assistents de la sessió es va convidar a una veïna de la comarca del Bages que es dedica a la pagesia, perquè expliques la seva visió pel procés d’envelliment en l’entorn rural.

Després del debat, es va convidar als assistentes a una sessió de codisseny i, amb el suport de Science for Change, es van identificar els reptes que representa l’envelliment en zones rurals de la comarca del Bages. D’aquesta fase del projecte es va elaborar un informe amb tota la informació recaptada.

Amb el grup de ciència ciutadana i el grup motor es van seleccionar els reptes de les cures i el relleu generacional per aprofundir en la cerca de propostes de solucions. Per fer-ho es van organitzar dues sessions de participació en els municipis de Cardona i Navàs, amb el suport del Consell Comarcal del Bages i dels Ajuntaments de Cardona i Navàs,  per abordar aquests dos reptes. Producte d’aquest treball es va elaborar la guia de recomanacions dels reptes identificats (enllaç)

Tota la informació derivada del projecte es va fer arribar a les entitats del territori i als participants de les sessions.

Aquest edició va comptar amb la col·laboració de la Fundació Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

imatges

COMUNICACIÓ

Consulta les publicacions de premsa sobre el projecte Bages Ciència Ciutadana.

06/10/2023 - UManresa

UManresa i Sant Andreu Salut abordaran els reptes de l’envelliment rural en el marc del projecte “Bages Ciència Ciutadana”

08/10/2023 - NacioDigital

UManresa i Sant Andreu Salut abordaran els reptes de l'envelliment rural amb Bages Ciència Ciutadana

29/04/2024 - UManresa

El projecte Bages Ciència Ciutadana sobre l’envelliment rural es reprèn amb sessions de treball a Cardona i Navàs

29/04/2024 - Regio 7

El projecte Bages Ciència Ciutadana sobre l’envelliment rural es reprèn amb sessions de treball a Cardona i Navàs

22/05/2024 - UManresa

60 persones responen a la crida de Bages Ciència Ciutadana per abordar els reptes de l’envelliment rural

Organitza:

Amb la col·laboració de:

Amb el suport de: